diamond-painting

fShare
1
Pin It

"Kruissteekborduren" met steentjes

Diamond Painting, afgekort: DP, is eigenlijk een soort kruissteekborduren, maar dan met kleine kunststof steentjes van ca. 2,5 mm. Het principe is echter hetzelfde als kruissteekborduren.
Net als met kruissteekborduren heb je bij DP een bepaald patroon. Op dat patroon staan kleine tekens die corresponderen met een bepaalde kleur in je DP patroon.

Dit is een voorbeeld van een Diamond Painting:

patroon1

Het patroon ziet er dan ongeveer zo uit (klik voor grotere afbeelding): 

patroon2

DMC kleuren

Van de meeste Diamond Paintings corresponderen de kleurnummers met de kleurnummers van DMC borduurzijde. Hierdoor kun je voor je DP ook kruissteek borduurpatronen gebruiken.
Je kunt een DP namelijk niet alleen compleet kopen, maar je kunt ook losse steentjes kopen om je eigen DP mee te maken. Van zowel een complete DP als bij losse steentjes kun je kiezen voor vierkante of ronde steentjes. De keuze hiervoor is prsoonlijk.

Let er wel op dat de tekens op het patroon niet altijd corresponderen met een en dezelfde kleur. Dat wil zeggen dat bij het ene patroon een driehoekje kan staan voor de kleur zwart, terwijl datzelfde driehoekje in een ander patroon correspondeert met de kleur rood.

Soms kan het ook gebeuren dat de steentjes van een bepaald kleurnummer niet exact dezelfde kleur hebben. In dat geval is dat meestal het gevolg van een afwijkend kleurbad.

Eigen foto

Het is bij Diamond Painting ook mogelijk om een DP te maken met je eigen foto. Dit heeft een Custom Diamond Painting. Je bestelt dan een DP, en tijdens het bestellen kun je dan je eigen foto uploaden om er een DP pakket van te laten maken. Hierbij geldt: Hoe groter de foto en de afmeting van de DP, hoe mooier het resultaat.

Waar te koop?

Verreweg de meeste Diamond Paintings worden besteld op Aliexpress. Het voordeel daarvan is dat het goedkoop is, en de verzending is meestal gratis. Echter, de levertijd is erg lang, en kan wel oplopen tot 3 à 4 weken. Dat moet je er wel voor over hebben. 
Bovendien worden er soms te weinig steentjes bij je DP geleverd. Bij de meeste Aliexpress verkopers worden deze steentjes dan wel kosteloos na gestuurd nadat je een email hebt gestuurd naar de verkoper, maar dit betekent wel dat je in de tussentijd je DP niet kunt afmaken totdat de nagezonden steentjes zijn geleverd.
Wanneer je dit er allemaal niet voor over hebt, en bereid bent om iets meer te betalen, maar waarbij je je DP, en eventueel ontbrekende steentjes snel in huis hebt, dan kun je ook kiezen voor een Nederlandse leverancier. Kijk bijvoorbeeld eens hier bij Bol.com voor mooie Diamond Paintings. De verzending is gratis, en je hebt je DP meestal de volgende dag al in huis.

 

 

Log in, of registreer je gratis om een reactie te kunnen plaatsen.