grote-schoonmaak-pc

fShare
0
Pin It

Bijgewerkt op 11 januari 2018

GSPC Stap 4 - Programma's verwijderen

Wanneer je programma's wilt verwijderen om helemaal van je pc te verwijderen, of om later weer opnieuw te installeren, dan kun je dit het beste in dit stadium van de GSPC doen. Wanneer je niet van plan bent om programma's te verwijderen dan kun je door gaan naar de volgende stap; "Internetgeschiedenis en Cookies wissen"

Wanneer je wel van plan bent om programma's te verwijderen, ook om ze later opnieuw te installeren dan is Revo Uninstaller daar een tof programma voor.
Je zult namelijk nog verbaasd zijn hoeveel onderdelen van een programma na het verwijderen nog op je PC blijven staan.

Met Revo Uninstaller kun je deze resten opzoeken, en alsnog verwijderen. Dit kan vooral een voordeel zijn wanneer je een herinstallatie van een bepaald programma wilt doen, zodat dit geen conflict geeft met de restanten die nog van het verwijderde programma op de PC staan.

warningBij het verwijderen van programma's raak je vaak ook aanverwante bestanden en onderdelen daarvan kwijt. Wanneer je Silhouette Studio wilt verwijderen, vergeet dan niet om eerst een backup te maken van je bibliotheek!

Je kunt Revo Uninstaller hier downloaden

De layout van Revo Uninstaller ziet er bijna hetzelfde uit als het "Programma's en onderdelen" scherm van Windows.
Verwijderen van programma's gaat ook bijna op dezelfde manier.
Onder "Opties" kun je de instellingen wijzigen, maar die kun je met de gratis versie in principe laten staan op de standaard instellingen.
Verwijderen van een programma gaat als volgt:

Zoek en selecteer in de lijst het programma wat je wilt verwijderen [1], en klik op De-installeren [2].

revo uninstaller 001

Revo Uninstaller maakt nu eerst een systeemherstelpunt. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld het programma toch terug wilt halen. Je kunt dan in Windows Systeemherstel het herstelpunt kiezen vlak voordat je het programma hebt verwijderd.

revo uninstaller 002

Vervolgens wordt er gevraagd of je het programma en alle onderdelen daarvan wilt verwijderen. Klik op Ja

revo uninstaller 003

Na het verwijderen van het betreffende programma kun je er op drie manieren voor kiezen om Revo Uninstaller achtergebleven items van het programma te laten zoeken.
warningJe kunt maar één keer kiezen. Nadat je op Doorzoeken hebt geklikt kun je niet nogmaals terug om een andere keuze van doorzoeken te maken.

Maak je keuze [1], en klik op Doorzoeken [2].

revo uninstaller 004

Na het doorzoeken krijg je eerst de resultaten te zien van items die zijn achtergebleven in het register. Wanneer er niets in het register is gevonden dan wordt deze stap overgeslagen.
Vink de achtergebleven items aan, en verwijder ze.

warningDruk in het geval van verwijderen èèrst op de knop "Verwijderen".

De knop "Volgende" is standaard opgelicht, en de knop "Verwijderen" niet. Wanneer je meteen klikt op volgende, dan kun je niet meer terug om de gevonden items alsnog te verwijderen.

revo uninstaller 005

Soms heeft hij in het register niets gevonden wat is achter gebleven, maar staan er nog wel achtergebleven bestanden en mappen op je PC.
Het kan dus zijn dat je soms het register scherm scherm niet krijgt, maar meteen doorgaat naar de gevonden achtergebleven bestanden en mappen.

Indien er zowel registerbestanden alswel andere achtergebleven bestanden en mappen zijn gevonden dan krijg je ze allebei.

warningVergeet ook hier niet om na het aanvinken van de items eerst op de knop Verwijderen te klikken alvorens je op Voltooien klikt.

revo uninstaller 006

 

Log in, of registreer je gratis om een reactie te kunnen plaatsen.