pc-en-internet

fShare
0
Pin It

Niet meer naar de boekhandel

Bij de meeste hobby's is het tegenwoordig nog maar moeilijk voor te stellen, maar tegenwoordig valt het niet mee om je hobby te beoefenen zonder pc of internet. Vroeger moest je voor je creatieve inspiratie nog naar de supermarkt of boekhandel voor hobby tijdschriften, of je nam een abonnement op een blad. Soms kwam je ergens op bezoek waar de gast-vrouw of - heer je bevlogen vertelde over zijn of haar hobby, en kreeg je daar creatieve inspiratie door.

Hobbygroepjes bij elkaar thuis, of in gemeenschapscentra hoefde je niet ver te zoeken. Voor bijna elke hobby was er wel een vereniging waar gelijkgestemde hobbyisten elkaar konden vinden en inspireren.

Creatief op Internet

Na de komst van van platformen zoals Facebook, Instagram, en Pinterest heeft het creatief bezig zijn een grotere vlucht genomen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je ziet het wel voorbij komen waardoor je al snel aangestoken wordt met het hobbyvirus.
Waar je vroeger dan veel dingen zelf uit moest zoeken, of het moest hebben van de uitleg in tijdschriften, daar wemelt het nu op de social media van groepen en community's met gelijkgestemde hobbyisten die over het algemeen graag bereid zijn om hun ervaringen en kennis met elkaar te delen.
Bovendien hoef je er de deur niet meer voor uit, maar kun je gezellig met je eigen kopje koffie of thee toch samen zijn met je mede-hobbyisten.

Online shoppen

Het online aanschaffen van hobby artikelen is haast niet meer weg te denken. Helaas gaat dit wel meer en meer ten koste van de (kleine) hobbywinkels waar je het materiaal nog echt kunt voelen en ruiken, en meteen mee naar huis kunt nemen. Op het moment van het schrijven van dit artikel is het Diamond Painten een grote hype. Online verkopers, zoals bijvoorbeeld op AliExpress, en grote warenhuizen als Bol.com varen hier wel bij.
Dus ook hierbij zijn een PC en Internet onmisbaar geworden.

PC & Internet geheimen

De PC an sich kan ook een belangrijke rol spelen bij veel hobby's. Denk hierbij aan bepaalde software die je nodig bent om je hobby te beoefenen, of nevenprogramma's als fotobewerkings- software, fontprogramma's, etc. En misschien heb je zelf wel een kleine online shop waarbij je je eigengemaakte spullen verkoopt.
PC & Internet is voor mij bijvoorbeeld al een hobby op zich. Ik vind het heerlijk om dingen uit te zoeken, en creatief bezig te zijn achter mijn laptop.
Ik ben hier al creatief mee bezig sinds we een computer met cassettebandjes hadeen, met op zolder een matrix printer die je drie huizen verderop nog kon horen ratelen wanneer die aan het printen was.
En toen in 1999 eindelijk het internet ook beschikbaar was in ons kleine dorp waren wij een van de eersten die de sprong op het Wereld Wijde Web waagden. Het zou daarna nog jaren duren tot bijna iedereen over een internetverbinding beschikte, en dit niet meer was weg te denken uit ons leven.

Log in, of registreer je gratis om een reactie te kunnen plaatsen.