fShare
0
Pin It

Een veelzijdige machine

De Silhouette Cameo is een snijmachine, ook wel plotter genoemd, waarmee je verschillende dunne materialen kunt snijden tot een breedte van ca 29,5 cm.

Je kunt hier je eigen ontwerpen voor maken met het gratis ontwerpprogramma Silhouette Studio.
Ook wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een Silhouette Cameo kun je dit programma gratis downloaden.
Op deze manier kun je eerst kijken of het wat voor je is.
Van Silhouette Studio zijn ook verschillende betaalde versies te downloaden. Deze versies, bijvoorbeeld de Designer Edition, hebben meer functies en mogeijkheden.

 

Unieke creaties maken

De Meeste Silhouette gebruikers beginnen met traceren van plaatjes. Helaas blijven ook veel gebruikers daarin hangen, en dat is jammer. Want je bent dan niet alleen altijd maar bezig om dingen van iemand anders na te maken, maar hoogstwaarschijnlijk schend je daarbij ook voortdurend de copyrights van de originele ontwerper.
En je kunt met Silhouette Studio zelf zoveel meer doen waarbij je je eigen originaliteit in je projecten kunt uitdragen.
En ja, zelfs wanneer je niet in het bezit bent van de bijbehorende Cameo kun je het programma uitstekend gebruiken als alternatief grafisch programma.

Niet goedkoop

Het zogenaamde plotteren behoort niet tot de echt goedkope hobby's.
Voor de machine zelf betaal je al snel rond de € 300,00. En hoewel je bij de eerste aanschaf ook een snijmesje en snijmat geleverd krijgt, dien je deze, ook niet goedkope attributen, ook zelf regelmatig te vervangen.
De meeste Silhouette Cameo gebruikers verdienen daarom vaak een zakcentje bij door hun eigengemaakte artikelen te verkopen. 

Media (materialen)

Verder ben je dan nog verschillende media nodig. Dat zijn materialen waaruit je je ontwerpen snijdt.
Vinyl en flex zijn hierbij de meest bekende en gebruikte media.
Vinyl is zelfklevend, en wordt gebruikt voor het maken van (muur)stickers. Hierbij ben je ook nog applicatietape nodig om de stickers op het gewenste oppervlak te plakken.

Flex wordt gebruikt voor het persen op textiel, denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding.
Flex heeft een eigen 'plaklaag', de zogenaamde drager. Het enige wat je hier verder bij nodig hebt is een pers om de flex goed vast en wasbaar op de ondergrond te persen.
Sommigen maken wel gebruik van een strijkijzer, maar dit is niet echt aan te bevelen omdat je hier niet zoveel druk mee kan zetten als met een textielpers.

Tevens wordt de machine ook veel gebruikt voor het maken van kaarten. Hiervoor kun je gewoon papier gebruiken die je normaal ook gebruikt.

Bedenk voordat je overgaat tot de aanschaf van de machine wat je ermee wilt doen.
Wanneer je van plan bent om er geld mee te gaan verdienen bedenk dan dat de markt hiervoor al flink verzadigd is.
Bijna iedereen heeft al wel een kennis of familielid waar hij terecht kan voor het maken van stickers, of het bedrukken van een t-shirt.
Maar wanneer je hem puur en alleen voor je eigen hobby wilt gebruiken, dan is de Silhouette Cameo van harte aan te bevelen.

 

 

Log in, of registreer je gratis om een reactie te kunnen plaatsen.